
Bir halka çıkarılırsa ne olur ?
Üç halkanın birbiri ile bağlantısı nedir ?
Topoloji nedir?
Topoloji, Yunanca'da yüzey veya uzay anlamına gelen topos ve bilim anlamına gelen logos kelimelerinden türetilmiştir. Dolayısıyla, topoloji, uzaylar veya yüzeyler bilimidir.
Topolojide amaç, nesneleri yırtmadan ve koparmadan, eğip bükerek bir başka nesneye dönüştürebilmektir. Bunun için de "homeomorfizma" adındaki denklik bağıntısı tanımlanmıştır;
Homeomorfizmaya örnek olarak, bir üçgenin bir çembere ya da bir çay bardağının, çay tabağına dönüşümünü alabiliriz. Bunu geometrik olarak görmek çok kolaydır. Gerçekten çay bardağı ya da tabağından birinin kauçuktan yapıldığını düşünürsek, o cismi yırtmadan, kesip koparmadan sadece çekip uzatarak ve eğip bükerek diğer cisme dönüştürebileceğimizi görürüz. Benzer şekilde kulplu bardak ve simidin birbirlerine aynı yöntemle dönüştürülebileceğini de görebiliriz.
Topoloji n boyutlu uzay bilimidir.n boyutlu uzaylarda yuvarlarla uğraşır.n boyutta uzyın her elemanın komşulukları ve bu komşuluklarla noktanın cebirsel özelliklerini irdeler
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Topoloji
7 yorum:
sitenizi sevdim.bence daha eğlenceli yapın.sorular çok güzel
sitenizi sevdim.bence daha eğlenceli yapın.sorular çok güzel
halkalar birbirleriyle bağlantılı değil
bağlantıları sayıyorum:
yeşil->mavi
yeşil->kırmızı
mavi->kırmızı
budurrr cnm...
ayrıca bence çok eğlenceli 1 soru
hepsi birbirine bağlı
Havva Firdevs
selam bu site çok güzel.sorunun cevabı hiçcir halka bibirine bağlı depil, hangisini çıkarırsak çıkaralım bozulmaz.
Her halkanın burada aynı görevi var: Diğer iki halkayı birbirine bağlamak.
Kırmızı ve Yeşil halka Mor halka tarafından birbirine bağlanır;
Mor ve Yeşil halka Kırmızı halka tarafından birbirine bağlanır;
Kırmızı ve Kırmızı halka Yeşil halka tarafından birbirine bağlanır.
Ancak öğle bir bağlantı var ki; Bu halkalardan her ikisi birbirine bağlı değildir. Daha da açacak olursak, halkalardan herhangi birini yok edelim. Bu durumda kalan değer iki halkanın birbirine bağlı olmadığını görürüz. Özetle 2 şer 2 şer birbirine bağlı olmayan üç halkanın birbirine bağlanma şekli şudur: üç halkadan herhangi ikisinin bağlaması görevi kalan 3. halkaya verilmiştir. Herbir halka için bu durum geçerli ise her halka hem bağlayıcı görevini üstlenmiştir hem de bağlanan halka konumuna girmiştir. Ayrıca bağlanan konuma geçmesi her bir halka için iki defa olmaktadır. Özet için bu kadar yeterli sanırım. :)
Yorum Gönder